Tiramisu
Tiramisu
Producent koncentratów do piekarnictwa i cukiernictwa przemysłu spożywczego
Oferta handlowa / Koncentraty ciast / Koncentraty Ciast Drożdżowych
Koncentraty Ciast Drożdżowych
Są to koncentraty 10% do produkcji pieczywa drożdżowego, cukierniczego i półcukierniczego, pączków oraz drożdżówek.
Występują w dwóch wersjach receptur:

Koncentrat Drożdżowy Fresh 10%

Koncentrat drożdżowy Extra 10% - pozwala na produkcję bez jaj
Drożdżówka

1 kg - Koncentrat Fresh 10%
10 kg - mąka
1 kg - margaryna
0,7 kg - drożdże
2,1 l - woda
1,5 kg cukier
0,1 kg - sól
2,5 kg - jajka (lub Mieszanka Piekarnicza w proporcji 0,7 kg MP z 1,8 l wody)

Metoda:
- Składniki mieszamy razem:
2-4 min. na wolnych obrotach
3-5 min. na szybkich obrotach
- temp. ciasta max 28 ̊ C
- po 15 min. dzielimy na kęsy
- smarujemy jajkiem i nakładamy
nadzienie z Kremu Ambrozja
- czas garowania ok. 50 minut
- temperatura pieczenia 220-230 ̊ C

Drożdżówka

1 kg - Koncentrat Extra 10%
10 kg - mąka
1 kg - margaryna
0,7 kg - drożdże
4,6 l - woda
1,8 kg - cukier
0,1 kg - sól

Metoda:
- Składniki mieszamy razem
2-4 min. na wolnych obrotach
3-5 min. na szybkich obrotach
- temp. ciasta max 28 ̊ C
- po 15 min. dzielimy na kęsy
- smarujemy jajem i nakładamy
nadzienie z Kremu Ambrozja
- czas garowania ok. 50 minut
- temperatura pieczenia 220-230 ̊ C
Producent koncentratów do piekarnictwa i cukiernictwa przemysłu spożywczego
tel./fax. 62 757 16 50